onsdag 1 januari 2014

Nyårsafton

Idag tog matte med Wille till jobbet. Men husse hade mig och Lothus hemma och tog med oss på en skön promenad innan de värsta fyrverkerierna började sa han.
Det blev en lång skön promenad där vi fick springa lösa i skogen och busa runt och nosa ! Det var skönt ! Här hade vi inte gått på ett bra tag, så nu fanns det massor av spännande dofter att studera, men det var också rätt lerigt och halt på sina ställen, så vi kunde inte rusa runt hursomhelst !
Visst smällde lite här och där, men inte så farligt, och varken jag eller Lothus är ju jätterädda för fyrverkerierna. Då är det värre med Wille, han blir skällig och kan bli rätt skakig om det smäller så mycket som det brukar göra, därför fick han följa med matte till jobbet istället, där var det lugnare trodde hon och dessutom var han ju med matte (mattehund som han är).
På kvällen hade husse förberett med lite snacks och Cider till honom och lillhusse. Men vi fick också smaka. Dessutom fick vi varsitt tuggben på kvällen och senare på nyårsnatten fick vi varsitt grisöra att tugga på också och det var gott. Vi var rätt upptagna av dem medan det smällde sedan på kvällen/natten. Då och då fick vi smaka lite av husse och lillhusse.
Hoppas alla ni kompisar fått ett lugnt nyår, ja så lugnt det nu kan vara om man är rädd för fyrverkerier som jag vet väldigt många är.
Vet ni matte läste en intressant sak apropå nyåret. Hon läste att Clarion Hotel på Arlanda hade haft 156 hundar med mattar/hussar inkvarterade där på nyårsnatten därför att det är förbjudet att skjuta fyrverkerier där. Tänk va, ska hundarna med mattar och hussar behöva åka hemifrån bara för att andra människor inte kan respektera att hundar (och vilda djur), hästar, katter och andra djur är rädda för smällare ?????
Nåväl här smällde det på bra mycket också, men det gick i alla fall bra, för vår del.





Nospussar på er allihop !

Inga kommentarer: