onsdag 2 november 2011

Må så vara att det är mulen dag idag, men det blev.......

.....en av de bästa dagarna hittills !
Matte tog med oss, som hon brukar på en skön förmiddagspromenad !
Vi gick en sväng iskogen och där fanns det en massa spännande tat lukta på. Det var ekorrar som sprungit över vägen, och en och annan hare. Ja vi såg förresten en under promenaden också ! Den satt och tittade på oss en kort stund, men innan matte satt igång kameran hade den fortsatt in bland buskar och snår. Men matte passar på att låta oss posera lite i några lövhögar igen ! Ja dessa höstbilder.

Vad gör du brorsan !?

Plötsligt börjar Wille sniffa i luften. Jag tittar nyfiket och aningen förbryllat på honom, men sedan, sedan känner jag plötsligt en mycket intressant doft jag med ! Det luktar köttbullar !

Kolla bara, kolla in dem !

Jag börjar leta på marken, för kanske har matte slängt ngn till oss fast vi inte märkte det. Men inte en enda köttbulle hittade jag.
Matte sätter fast Wille i ett träd och sedan börjar hon låta mig leta runt lite varstans. Klart jag fortsätter att först leta på marken, men sedan så blir jag konfunderad och tittar på matte, som inte varken säger eller gör ngt för att förklara för mig varför det luktar köttbullar så tydligt här, men inte en enda finns på marken, såvitt jag märker.

Men innan jag såg dem, då undrade jag....

....var i hela friden den underbara doften kom från.

Matte bara tittar på mig, och står där hon står. Ingen hjälp där alltså så jag börjar leta igen, och då plötsligt fattar jag Jag har hamnat mitt i ett busksnår där det växer köttbullar på buskarna !!! Gissa om jag blir snopen. men nu vet jag vart jag ska leta, och jag plockar dem ivrigt för att hinna få så många det bara går.

Nu ska här skördas !

En till - Mums !

Ännu en......

Jo då dte var svårt att få tag i dem ibland.
Det behövdes en viss teknik tydligen...

Jag fortsätter från buske till buske och bara plockar. Himmel vad gott det var, och alldeles färska också !

.....men sen så var det bara att plocka !

Finns där fler......

Så småningom går vi tillbaka till Wille, som har suttit och titta på oss hela tiden och slickat sig om munnen, jodå det har jag nog noterat. Han är alldeles full av saliv i mungiporna !
Nu får jag sitta och passa trädet, medan matte tar med sig Wille och går en bit längre bort. Jag gissar vart de ska och vill klart och tydligt tala om för matte att det då är orättvist att låta mig sitta här och bara se på......Men matte bryr sig inte så värst. Hon säger bara till mig att vara tyst, och efter ett par tillsägelser och ingen annan reaktion från matte, så sätter jag mig snällt och väntar, men jag iakttar Wille också......
Jag lovar, han hittar också en massa köttbullar, det syns på honom !
Efter en stund så får jag syn på en Golden som kommer åt vårt håll. Jag reser mig upp för att börja skälla och säga till honom att hålla sig borta härifrån, för det här är VÅRA KÖTTBULLAR !
Men så kommer jag ihåg att matte sagt till mig att vara tyst, och ställer mig bara upp och ser så stor och tuff ut som jag kan ! Golden hanen (det känner jag att det var) skäller på mig, men tystnar snabbt när han inte får svar från mig, och så följer han sin matte förbi oss och iväg från våra köttbullar ! Puhh det gick ju bra, och jag behövde inte skälla ju, han fattade visst ändå.
Så småningom kommer matte och Wille tillbaka till mig, och Wille slickar sig nöjt om munnen. Jag testar att hjälpa till med den saken och det har han inget emot.
Sedan går vi vidare en stund. Plötsligt stannar Wille till igen, han skvallrar bra han, och jag hajar till och rycks från mina egna tankar till verkligheten av hans speciella "Här luiktar det spännande min".
Nu känner jag det jag med, det luktar mer köttbullar.
Det här ska kollas ordentlgit, har det kommit ännu fler köttbullsträd utmed den här vägen !!!!
Jajmensan, vi hittar några till och jag blir jätteivrig så Wille hinner knappt med, han tar det så lugnt han. Men en hel del tappar jag på marken, och innan jag hunnit ta dem, så har Wille norpat dem och slukat dem direkt !

Hörru Wille kolla köttbullen här.......japp i min mun !

Jag börjar sniffa på marken jag med, men där finns inga kvar.
Efter en stund tycker matte vi ska gå vidare. Så blir det men efter en stund stannar jag upp för nu är min nos laddad för att hitta mer godis. Den här gången är det jag som hittar gobitarna först.
Jag känner att det luktar blodpudding. Nu åker nosen ner i backen med en väldig fart och jag plockar upp flera stycken gobitar från marken, både leversnittar och blodpudding. Mumsigt värre. Jisses vilken godis promenad det här blev. Wille kommer också, och vi hittar vi ännu fler han och jag.

En matta av gula löv.........

....gjorde det ibalnd svårt att hitta det jag letade efter.

Precis strax därpå får vi syn på två småhundar.
När de kommer närmare så skäller jag på dem för de får inte ta våra gobitar. Matte säger till mig och jag blir tyst, och istället bara tittar på dem. När de närmar sig oss så har de börjat skälla och hoppa på bakbenen. En av dem är en väldigt intressant tjej, och henne vill jag leka med.
Men deras husse tillåter visst inte att vi gör det, för han tar en stor sväng förbi oss. Matte säger bara till oss att vänta en stund medan de går förbi, sedan så går vi vidare. Snart är vi hemma och då är det jätteskönt att lägga sig på gosefällen och slumra en stund, jag är mätt och trött.

4 kommentarer:

Ann-Margret o Vinja sa...

Förstår att det var en super bra dag hos er när det växer köttbullar hos er :) Såna buskar har vi inte hittat här minsann. Måste vara ett kanon ställe ni bor på när det växer så mycket mums i buskarna :)

Idag har vi inte haft fullt lika kul, började att jobba idag så det blev en sväng när jag slutade jobbet. Lyckades få ihop 7 km på dagens promenad.

Kram

Aamor sa...

Wow, köttbullsbuskar! Kan ni ta skott av dom och skicka hit? Vi har inga såna här.
Häftig runda ni gick, er matte är riktigt påhittig.

Ciao

Rasmus sa...

Va, växer det köttbullsbuskar där ute hos er, inte illa. Här har vi bara stött på falukorvbuskar, men det är ju inte helt fel det heller.

Häftiga bilder på er och ser att ni fått jobba järnet idag. Här har vi mest vilat oss då vi känt oss trötta.

Kramiz

Arlo sa...

Jamen, köttbulleskörd hos er! Vad jag höll på att missa när jag glömt att ni har nya bloggadresser, grabbar!