onsdag 9 november 2011

Skön promenad !

Idag har matte kvicknat till och fått lite mer energi, så idag tog vi en lång skön promenad i ett disigt, behagligt och friskt doftande värld.
Vi tog en sväng först i rastningssyfte mest, men sedan gick vi bara längre och längre och längre hemifrån, och nu har vi varit ute och gått länge. Det har varit jätteskönt.
Wille och jag fick springa utan koppel och busa som vi ville och matte busade med oss hon också, hon var på riktigt bus och skoj humör idag - härligt !
Inga hundar mötte vi alls vi hade hela skogen, ängen och världen för oss själva. Matte satte sig en stund på en sten bland vitmossan och bara myste medan vi busade med en pinne jag och Wille.
Vi hade det jätteskönt. Efter ett tag fortsatte vi vår promenad och efter en låååång stunds promenerande så tog matte på oss kopplet igen för nu närmade vi oss "civilisationen" och drogs raskt tillbaka in i den när vi hörde mer än såg några crosscyklar komma farandes mot oss på vår stig. Killarna såg oss nog inte direkt för de saktade inte ner alls, men sedan upptäckte en av dem att det var folk på den stigen de kom åkande på och då närapå tvärnitade han och lade crosscykeln ner på sida när han var tvungen att bromsa och samtidigt väja ! Men allt gick bra de var en liten bit bort, men ändå.
De stängde av sina crosscyklar och inväntade mig, Wille och matte, och jag kände att matte blev spänd och beredd. Matte förberedde sig på att antingen skälla ut dem eller få skäll av dem. Ingetdera blev det.
Matte blev väldigt snopen när den första killen vände sig mot henne och bad oss om ursäkt för att han inte sett sig för. Matte glömde nog bort det hon tänkt säga och sa bara lugnt :
"Ja men det var ju tur dels att du såg oss, men också att jag hade hunnit koppla mina hundar. För annars kunde såväl ni som vi blivit skadade.
"Ja sa den förste killen, det var tur. Vi ska ha ett lugnare tempo här nu framöver om vi åker här, men vi tänkte oss inte för den här gången, förlåt om vi skrämde er"
Sedan vände de tillbaka och körde långsamt och stillsamt vidare men utan att gasa på eller sladda.
Matte slappnade av och sedan blev vi snopna för istället för att gå hem, så gick hon tillbaka in i skogen fast en bit längre bort än där vi varit för en stund sedan, släppte lös oss igen och satte sig ner på en sten igen och bara försökte varva ner tror jag.
Wille och jag blev ju glada över att få springa igen utan koppel och lekte ett tag, men matte var inte med.
Till sist gick vi fram till matte och pussade henne på handen och hon satte sig att gosa med oss båda där i skogen. Det var jättemysigt.
Vi satt så en rätt lång stund innan matte så småningom reste sig upp och vi begav oss av hemåt. Wille och jag sprang lösa en bra stund till för fortfarande var vi helt ensamma i skogen. Bara sus och lövprassel hördes. Matte strosade på och vi med. Vi luktade lite här och lite där. Sedan kallade matte in oss och vi fick koppel på oss och godis. Nu började vi närma oss hemma och det kändes rätt skönt.
Väl hemma drack vi vatten och matte tog sig en kopp kaffe. Nu ska vi softa ett tag bara innan det är dags att hämta hem lillhusse från skolan.

2 kommentarer:

Aamor sa...

Vilken tur att ingen av er blev skadade och att de upptäckte er i tid.
Det verkade vara trevliga killar för vissa ska bara gasa på ännu mer när de väl kört om.
Ni hade verkligen en mysig runda med allt!

Ciao

Rasmus sa...

Håller med, vilken tur att inget hemskt hände. Här har vi också mopedgalningar som inte förstår att det är farligt att köra i 120 på gångvägarna. Fast förra sommar höll jag och matte på att bli överkörda av en racercyklist som kom från ingenstans, hu.

Vad har ni gjort för skoj idag då? Här har man vilat sig en heldel då magen varit i olag, igen, suck.

Ha det fint. Vov